Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست - به گزارش ایران اکونومیست؛   حمید شکری  آیین چهارشنبه سوری را یک سنت قدیمی و میراث گذشتگان مردم ایران زمین عنوان کرد و گفت: چهارشنبه سوری سالیان دراز است که به عنوان آئینی کهن جشن گرفته می شود و شبی به یادماندنی را در استقبال از عید سعید نوروز در اذهان رقم می زد.
به گفته وی، در برخی مناسبت ها مانند چهارشنبه سوری مشاهده می شود که رفتار برخی مسئولان و رسانه ها فقط هشدار و امر و نهی است، از این رو تجربه ثابت کرده که اینگونه برخوردهای هشداری و سلبی معمولا نتیجه عکس به همراه داشته و شکاف بزرگی میان افراد بوجود می آورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


این مدرس روزنامه نگاری و خبر تصریح کرد: کار عجیب رسانه ها در چند سال گذشته در آستانه چهارشنبه سوری این شده که با پخش عکس های آسیب دیدگان و مصدومان و همچنین هشدارهای پی درپی، دلهره و دغدغه را در میان خانواده ها ترویج می کنند، از این رو چه خوب است که رسانه های ما بجای پخش و انتشار اینگونه موارد از کمی پیشتر آیین ها و سنت های گذشتگان و راه و روش آنها را در شاد زیستن و دعوت به جشن و سرور در عین مواظبت از هموطنان و دیگر اقشار جامعه مد نظر داشته باشند.
شکری اظهار داشت: مسئولان باید تبلور اندیشه ها و نگرش های افکار عمومی باشند، نه اینکه در بسیاری از موارد در قالب هشدار و امر و نهی از طریق رسانه به مردم گوشزد کنند.
به گفته وی، متاسفانه مدتی است رسانه بجای اطلاع رسانی از نوع تاثیرگذاری و در جهت توصیه و آموزش و بیان راهکارهای برگزاری جشن چهارشنبه سوری بی خطر و سالم، ابزاری برای هشدار و امر و نهی تبدیل شده اند.
این جامعه شناس با اشاره به حضور مسئولان در مناسبت های مختلف اظهار داشت: چه خوب است درباره چهارشنبه سوری و مناسبت های مشابه هم حضور مسئولان کشوری در کنار مردم و مشارکت آنها در جشن ها هرچند بصورت نمادین نشان داده شود تا مردم بیشتر از این حضور احساس همدلی و همراهی کنند آنوقت است که جامعه ما تا حد زیادی از هشدارها و امر و نهی های پی در پی بی نیاز خواهد شد.
شکری گفت: آیا تاکنون هیچ رسانه ای به مردم توصیه شادی کردن در مناسبتی مانند چهارشنبه سوری را در دستور کار خود قرار داده است؟ یا اینکه در کنار آن نحوه شادی سالم را به دیگران آموزش داده است؟ مسلما جواب ما منفی است زیرا رسانه ها دائم هشدار و اطلاع رسانی سلبی را پیشه کرده و از اصل کار غافل شده اند.
به گفته وی، باید در زمینه آموزش و توصیه به مردم درباره چهارشنبه سوری و دیگر مناسبت های مشابه از استراتژی گفت وگو و همدلی با مردم و جامعه وارد عمل شد.
این مدرس دانشگاه به مسئولان و به ویژه مسئولان ذیربط و شهری پیشنهاد کرد که مکانهایی را در بوستانها ویژه خانواده ها برای برگزاری جشن چهارشنبه سوری مهیا کرده و ابزار و وسایل بی خطر نیز در اختیار آنها قرار دهند.

منبع: ایران اکونومیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۶۸۲۴۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استفاده از نیروهای متدین در دانشگاه از کارهای استاد مطهری بود

به گزارش خبرگزاری مهر، حجت الاسلام والمسلمین مجتبی فاضل مدیر حوزه‌های علمیه خواهران کشور امروز در مراسم تجلیل از اساتید حوزه های علمیه خواهران استان تهران که در آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) برگزار شد، با گرامیداشت یاد و خاطره شهید مطهری گفت: شهید مطهری به معنای واقعی کلمه عبد بودند. شهید مطهری قابلیت هایی داشتند که امام راحل ایشان را استاد شهید می نامیدند و علامه در رسای ایشان اشک ریختند. ایشان برای رسیدن به قله های باور خود بسیار تلاش و کوشش کردند.

وی افزود: مرحوم شهید مطهری از استادان خوبی برخوردار بودند که نشان می دهد اگر یک فرد مستعد در مسیر استادان دلسوز قرار بگیرد می تواند همچون علامه شهید مطهری رشد کند. بسیاری استعداد، انگیزه و امکانات داشتند اما در مسیر تعالی استاد خوب نصیب آنها نشد و به جایی که باید نرسیدند اما مرحوم شهید مطهری از کسانی بودند که خداوند متعال درباره رفیق، استاد و محیط خوب به ایشان تفضل کردند. ایشان در فقه شاگردی آیت الله بروجردی و مرحوم امام راحل و در فلسفه، حکمت و معارف شاگردی مرحوم علامه طباطبایی را داشتند.

حجت الاسلام والمسلمین فاضل ادامه داد: مرحوم شهید مطهری در شرایطی رشد کردند که شاید اگر ما در آن قرار بگیریم آنگونه نشویم. علت اینکه ایشان به تهران می آیند این بود که در کشور حزب توده، جریانات کمونیستی و سوسیالیستی آغاز به کار کرده بودند و شبهه به دین و مذهب وارد می کردند، زمانی که دین در دانشگاه ها افیون جامعه محسوب می شد مرحوم مطهری کرسی طرفداری از دین را بلند کردند. استفاده از نیروهای مومن و متدین در دانشگاه یکی از کارهای مطهری بود. ایشان با شهامت و رشادت از دین در دانشگاه سخن گفتند واز حکمت و فلسفه دفاع داشتند، ایشان حتی در حوزه های علمیه یکی از اصول و استوانه های دفاع از حکمت و فلسفه بودند.

مدیر حوزه‌های علمیه خواهران کشوربا بیان اینکه یکی از خصوصیان ایشان بیگانه نبودن با علوم روز بود. عنوان کرد: ایشان در خط مقدم آگاهی از علوم روز قرار داشتند. اسلام و شیعه دنبال استادانی است که در هر عرصه ای بتوانند شبهات مردم را پاسخ بدهند و اجازه ندهند که شیاطین مردم را به گمراهی بکشند. ما در دنیایی زندگی می کنیم که بیشترین هجمه و حمله نسبت به دین وجود دارد پس باید بتوانیم شبهات را به خوبی پاسخ دهیم. امروز بسیاری از نهادها در خدمت نظام تعلیم و تربیت هستند انتظار است که از شما طلاب کسانی همچون شهید مطهری تربیت شوند و به جامعه دینی خدمت کنند. فرصت ها بسیار کم است. نقش ما به عنوان نهاد تعلیم و تربیت که اساسی ترین نهاد پس از خانواده است در این است که با قدرت تلاش کنیم که آسیب های فرهنگی دشمن بر جامعه ما بسیار کمتر شود.

وی در پایان خاطرنشان کرد: طلاب خواهر باید به طلبه بودن خود و سربازی برای امام زمان افتخار کنند، طلاب تا می توانند با قرآن و احادیث اهل بیت انس داشته باشند که علم و و آگاهی آنها نسبت به علوم دینی افزایش یافته و با قدرت و آگاهی کامل دین را در جامعه ترویج دهند، طبق آیات قرآن کریم علم آموزی حد یقف ندارد.

کد خبر 6093775 فاطمه علی آبادی

دیگر خبرها

  • دلیل استعفای امام جمعه رفسنجان چه بود؟
  • نمایشگاه کتاب کارناوال شادی است
  • خدمت به مردم بالاترین جایگاه را در دین اسلام دارد
  • خبر‌های رسانه - ۱۳ اردیبهشت
  • دعوت استاندار لرستان از رسانه‌ها برای مشارکت در سرمایه‌گذاری
  • جامع دیدن مسائل از سوی فعالان رسانه و تعامل مسئولان لازمه حل مسائل کشور
  • دعوت خانواده شهدا از مردم برای شرکت دراجتماع مردمی درگلستان شهدا
  • مولفه‌های بومی امنیت روانی در اردبیل احصا شود
  • استفاده از نیروهای متدین در دانشگاه از کارهای استاد مطهری بود
  • آمارهای تکان‌دهنده مصطفی معین از بی‌اعتمادی جامعه ایران نسبت به همدیگر، رسانه و مسئولان (فیلم)